Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Thursday, 19 April 2012

The Macaroons

Satu Malaya dah tahu betapa eager nya saya nak makan benda alah kecik molek yang diberi nama Macaroons ini. *cehh, nampak beno nipunye*

All of my closed friends memang tahu la alkisah tentang keinginan saya ini. Dan hari ini (dalam sejarah yang tak seberapa sejarah itu), saya telah merasa cik mek molek yang asalnya dari Perancis ini.
Wah, propa giteww.

Ditemui di Dataran Cendekia dengan harga RM5.50 untuk 3 ketul.
Walaupun harganya agak mahal #memang mahal pun#, tapi kerana nak try punya cerita, aku beli jugak benda nih.
Ye la, nanti bila orang tanya, tak ade la kita ternganga dan nak reka-reka cerita palsu kan. 
Even my BFF pun cakap:
Aini: Tak sedap la Belle. Rasa dia ermmm.....
Syikin: Mahal la Belle.
Ayu & Sha : Manis sangat la wei.
Kak Pah: Rasa macam biskut lemau.

But, I still nak try. And at last I dapat juga try and these are my opinion about Macaroons.

Colour --> Memang menarik. Sangat attractive. #no offence#
Saiz --> Kecik aje. Maybe ni ikut saiz Malaysia kot. I tengok si Blair makan benda tu kat GG, beso aje.
Taste --> Sangat manis. Sangat. Memang rasa macam biskut lemau. Bagi yang tak suka benda manis, saya yakin anda tak akan suka. Bagi yang suka benda manis, you should try. Bagi saya, saya neutral. So, for me, just that sweet.
 Since I beli perisa Strawberry and Chocolate, I would say that I  love the Chocolate Macaroons.

Overall, saya gembira kerana dapat rasa Macaroons ni. But, I still looking forward for the original French Macaroons. Baru kita tahu rasa sebenar dia. 

Last but not least, please do enjoy the pics that I had captured.












Ok, itu aje.
xoxo,
♥arabella♥

No comments:

Post a Comment