Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Thursday, 19 April 2012

The Macaroons

Satu Malaya dah tahu betapa eager nya saya nak makan benda alah kecik molek yang diberi nama Macaroons ini. *cehh, nampak beno nipunye*

All of my closed friends memang tahu la alkisah tentang keinginan saya ini. Dan hari ini (dalam sejarah yang tak seberapa sejarah itu), saya telah merasa cik mek molek yang asalnya dari Perancis ini.
Wah, propa giteww.

Ditemui di Dataran Cendekia dengan harga RM5.50 untuk 3 ketul.
Walaupun harganya agak mahal #memang mahal pun#, tapi kerana nak try punya cerita, aku beli jugak benda nih.
Ye la, nanti bila orang tanya, tak ade la kita ternganga dan nak reka-reka cerita palsu kan. 
Even my BFF pun cakap:
Aini: Tak sedap la Belle. Rasa dia ermmm.....
Syikin: Mahal la Belle.
Ayu & Sha : Manis sangat la wei.
Kak Pah: Rasa macam biskut lemau.

But, I still nak try. And at last I dapat juga try and these are my opinion about Macaroons.

Colour --> Memang menarik. Sangat attractive. #no offence#
Saiz --> Kecik aje. Maybe ni ikut saiz Malaysia kot. I tengok si Blair makan benda tu kat GG, beso aje.
Taste --> Sangat manis. Sangat. Memang rasa macam biskut lemau. Bagi yang tak suka benda manis, saya yakin anda tak akan suka. Bagi yang suka benda manis, you should try. Bagi saya, saya neutral. So, for me, just that sweet.
 Since I beli perisa Strawberry and Chocolate, I would say that I  love the Chocolate Macaroons.

Overall, saya gembira kerana dapat rasa Macaroons ni. But, I still looking forward for the original French Macaroons. Baru kita tahu rasa sebenar dia. 

Last but not least, please do enjoy the pics that I had captured.












Ok, itu aje.
xoxo,
♥arabella♥

Sunday, 8 April 2012

Kisah Hari Ini

Hari ini hari Sabtu.
I went to my friend's house, Pikah.
And she cooked for us! =)

Nah! Enjoy the pics!




Muka ceria tak sabar nak makan.

Spaghetti nyerr belum masak lagi. Bila dah masak, terus melantak. Tak hengat nak amik gambo.HUHU

Lepas tu, me, Syikin, Pikah & Zul pergi SS2 Murni. Mengidam Pink Panther la pulak. Perghh..memang melantak habis-habisan la jawabnye. 
Balik makan, semua jadi macam nek dugong. Haha








Ini la Pink Panther yang sedap itewwww.


Itu aje.
xoxo,
♥arabella♥


Wednesday, 4 April 2012

That Wheel


love,
xoxo
♥arabella♥

Pergi

 Bila kita kecewa, tak ada tempat yang lebih baik dari Tuhan untuk kita mengadu.

Pergilah sepi,
Pergilah sakitnya hati,
Pergilah Kau.


xoxo,
♥arabella♥

Kosong

Bukan kali pertama mendengar lagu ni.
Sudah berkali-kali.
Tapi cuma dengar.
Dan kali ini adalah kali pertama mendengar lagu ini dan juga menghayati lirik lagu ini.

Rupa-rupanya ada maksud yang mendalam dan sangat mencuri perhatian aku.
So, guys, nak share dengan korang.

Kosong by Najwa Latiff.


Terima kasih kepada ENGKAU yang pernah hadir dan telah pergi dari hidup aku.
Apa yang ENGKAU dah lakukan, akan aku jadikan sebagai pengajaran.
Dan segala perbuatan ENGKAU, aku jadikan teladan untuk masa hadapan.
Pengajaran itu menjadikan aku sekuat-kuat manusia.
Dan sekarang di mata aku,  ENGKAU telah menjadi selemah-lemah manusia. 
Manusia yang kosong hati, kosong perasaan, dan kosong hidupmu.

xoxo,
♥arabella♥




Trust


I read it.
I found it.
And I think it is true.
And maybe you think the same way too!


xoxo, 
♥arabella♥

Tuesday, 3 April 2012

Hidup

Setiap kita mempunyai hidup masing-masing.
Terpulang pada kita bagaimana mahu mencorakkannya.


Scream or enjoy the ride? 
Or maybe both?
Up to you.
Tepuk dada tanya selera.

xoxo,
♥arabella♥

Monday, 2 April 2012

Renungan Semalam

Tak semua orang kita boleh percaya.
Muka baik, senyumnya bersahaja.
Di dalam luka, di campurnya cuka,
Akhirnya kita yang berair mata.

#trustnobody

xoxo,
♥arabella♥