Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Sunday, 29 January 2012

Anugerah Juara Lagu 26

Hello!
The results!

Best Performance
Alyah- Kisah hati
(Oh Remy Ishak ku!)

Best Vocal
Hafiz - Awan Nano

Second Runner Up
Faizal Tahir - Karma

First Runner Up
Tiga Suara (Jac, Ning Baizura & Jac) - Beribu Sesalan
Shila, mind your step. Haha

WINNER
HAFIZ - AWAN NANO

Saya bangga menjadi rakyat Sarawak! Hafiz, kamu terbaik!

Saturday, 28 January 2012

Happy Hols!

Terlambat?
Dah terlepas dah?
Hurm..(yela yela. Fine!)

Ada streamyx kat rumah, malas pulak nak update belog.
Kalau kat hostel, terjuih mulut sebab line wifi lembab.
Sekarang dah ada streamyx, haa, apa kau nak buat?
(Manusia manusia)

Online novel I, arghh..
Jangan ditanya. Idea takde.
Kemana ideanye eh?
Hangat hangat tahi ayam?
(nonono, bukan ye. I will continue that)
Trust me.
Cuma korang kena tunggu.

Malas!
Tak habis-habis malas.
Apa nak JADI????
Jadilah iya.
Kun fa ya kun.
Ye dop?

Aku takde mood ni.
Seram sejuk cuti ni.
Tak lalu makan.
(tapi tadi melantak butter chicken)
Sori ar..

Harap saya berjaya ya. Doakan saya.
Sem ini sangat tenat.
*crossed finger*
I will survive.

Dear God, u know what I want.
Thank you so much.

♥arabella♥

Wednesday, 18 January 2012

Chuck And Blair

Chuck and Blair are belong together
Chuck ans Blair are magnetic
Chuck and Blair are everything
They are adorable, passionate and their love are great

What ever happen, they will be back and hold on to their love.

Last night I watched 5x11, the episode The End of The Affair.

Blair choose Louis just because she thinks that she can't be with Chuck.
She was afraid if anything happens to Chuck.
Because she had made a promise with God.
If God gives a second chance to Chuck for his life, she will do her wedding vow to Louis.

*I hate that part*
She really cares.
She loves him. And Chuck loves her too!

Mr writer, WHY DON'T YOU JUST MAKE THEM BE TOGETHER???
(emo emo emo)


(Ape kes aku tulis pasai entry ni?)
Sebab aku emo dengan kisah cinta Chuck & Blair!!!

Ok itu je.
Bai.

p/s: aku punya belog, aku tulis la apa aku nak. Kan? Kalau kau tak suka, tak hal. Kalau kau suka, kau like. Hewhewhew.
♥arabella♥

Tuesday, 17 January 2012

Sendiri

Amacam, ada thrill tak tajuk entry kali ni.
Hewhewhew.

Sendiri.
Sendiri beb.

Sebab?
Rumet saya dah balik bercuti!
HUHUHU!
*nangis ramai ramai*

My lovely roommate, Nik Nor Afifah atau yang saya panggil Pipah dah pun balik ke Kelantan malam ni.
HUHU.

Me and Pipah on her sister's wedding day.

Paper dia habis awal, so dengan rasminya bilik kami menjadi milik saya untuk malam ini dan malam-malam seterusnya. 

Sedih juga la. Sebab Pipah ni rumet yang baik. Sangat best berumet dengan dia. Same goes to my ex roommate last semester, Wawa. Wawa pun sangat best jugak!

Well, kepada semua dak-dak civil, kuatkan semangat lah ye. Orang lain dah heret-heret beg dah, tapi kita masih menelaah buku. 
*I adore you, Numerical.*

Okae, itu je.
Bai!
♥arabella♥

Gossip Girl : The End Of The Affair

Walaoweh!
Gossip Girl datang lagi!

Tak sabar nak tunggu my friend, Zul downloadkan untuk I. Hewhewhew.

Tak sabar nak tengok apa yang akan jadi ngan Chuck & Blair. OMG, I really love this couple. Sangat sweet giteww.



Three words, eight letters. Say it and I'm yours.

Updatenye, saya akan bgtahu nanti ye. Bila saya dah tengok episode ini. OKEH bebeh!

Bai!
♥arabella♥
p/s: sebenarnya tak de benda pun nak cakap. tapi lama dah tak update belog kan, so jari jemari pun gatal la nak type. Menulis malas, belajar malas. type je rajin. hewhewhew

Wednesday, 11 January 2012

Baucar Buku 1 Malaysia

I was expecting a CASH but finally here comes the voucher that worth RM 200.
*mata kelip kelip*


aku ade, kau ade??



Rezeki rezeki rezeki.
Time nak mengundi ni memang banyak suapan-suapan yang berupa sebegini.
*woii, kerajaan ikhlas la wei!*
Syukur ye adik adik kakak kakak abang abang sekalian.

Dengan adanya baucar ini, saya telah meng"list"kan senarai buku-buku ilmiah (err, ilmiah ke?)
dan juga novel kegemaran saya dan saya tidak sabar nak shopping buku.
Tehewhewhew.

Apa-apapun nak ucap juga, TERIMA KASIH MALAYSIA.
(dan dan je)

Ok, thanks bai!
♥arabella♥

Tuesday, 10 January 2012

Kosong

Tadi aku baca belog Zahiril Adzim. Memang best belog dia ni. Banyak inspirasi yang dia bagi. Aku suka ngan kata-kata dan ayat-ayat dia. Memang bapak gila best.

Tapi kan, sejak dia kahwin ni, dia macam jarang nak update belog dia pulak. Sindrom kahwin eh?
Hewhewhew.

Ada satu entri dia tu, tajuknya "langsung takda". Serius, memang tak ada apa-apa langsung.

So, entri ni telah membuatkan aku nak buat tajuk entri aku ni yang bertajuk Kosong.

Aku memang kosong giler sekarang ni.

KOSONG IDEA
KOSONG WANG RINGGIT
KOSONG FIKIRAN
KOSONG KERAJINAN
KOSONG
KOSONG
KOSONG.

So, bila nak top-up semua ini?

Hurmm, hanya aku dan Tuhan saja yang tahu.

*entri ni memang entah apa-apa. aku saja nak buat ayat puitis, tapi tak jadi pulak. cehh, macam hampeh!*

Ok lah, aku memang takde bakat nak berpuitis ni.

Bai!
rindu korang korang korang!

♥arabella♥

Tuesday, 3 January 2012

Final Exam

Hello korang!

Lama giler kan tak mengadap belog ini.
Tu lah, dulu orang da belog, aku nak juga ada belog...
sekali sampai tak terlayan belog ni sebab busy sangat.
Ni baru belajar degree, kalau dah kerja lagi busy.

Aku rindu kat korang. Siyes!
Aku rindu nak sambung balik novel online aku.
Mesti korang-korang yang membaca novel aku tertanya-tanya, kenapa aku tak tulis lagi.
Hangat hangat tahi ayam je!
Tapi kebenarannya tak macam tu weyh.
Aku busy sesangat.
OVER BUSY!

Aku tak lupa ngan novel aku.
Aku pun rindu nak tulis lagi sambungan cerita tu.
Tapi tu lah, bila busy sangat, jalan cerita entah kemana, idea entah kemana. Semuanya hilang!
Shit!
Arghh, tak guna mencarut.
Taubat taubat..taubat.

Lumrah hidup sebagai student la tu.
Bila nak masuk final exam, memang busy.
Busy study ke?
Ni kenapa ada masa nak online?
"opss, rasa bersalah dan terus taip cepat-cepat"

Aku sehat, baru balik bercuti.
Bila la aku nak kurus ni.
Adoi.
Macam mana nak tackle Adi Putra.
"lesung pipit dia buat aku jatuh cinta. fulamak!"

Ok lah, aku nak berhenti menaip ni sebab nanti lebih banyak pulak nama laki orang aku sebut.
Kang di cop perampas pulak.
"aku tak rampas sesiapa ok"
tolong jangan cemburu.
-pesanan penaja-

ok, itu je.
Babai kawan kawan yang kita suka.
lebiu oll..

xoxo,
♥arabella♥