Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Wednesday, 21 December 2011

I Miss You

Hi everyone!
lama dah tak update belog ini.
*lama giler giler*
nak muntah darah rasanya bila hidup di dalam ke-busy-an yang teruk nak mam.

test sana sini, assignments lagi, berlambak lambak. 
*grrrrr*

Kesian belog ni, jadi tanah terbiar pulak.
tapi apa nak buat. 
dah nasib.
no hal, i will be free starting from this 24th dec.
so, i will be updating my blog frequently, ok?

that's all.
bai!
xoxo.
♥arabella♥

Tuesday, 13 December 2011

Suria Di Cordoba

Hari ni episode last drama yang aku tak pernah miss nak tengok iaitu SURIA DI CORDOBA. Ni memang first time aku suka drama yang ada unsur-unsur penulisan Islamic.

Aku tengok cerita ni sebab aku minat gila nak mam dengan Adi Putra tu.

Cerita memang best, (sebab tu aku sanggup turun bilik TV setiap hari Selasa) and aku suka lagu kat dalam drama tu.

Tapi last-last ENDING MACAM HARAM, sial.
(sorry, aku memang suka merapu dan mencarut)
Haaa...kan dah keluar suara jantan aku.
Mangkuk hayun.

ok, aku marah giler.
Bai
♥arabella♥

Saturday, 10 December 2011

Lunar Eclipse

10th December 2011 is a very special day for everyone in Malaysia.

Ada gerhana bulan tapi aku tak boleh tengok bulan sebab awan (damn you cloud) tebal sangat. So, malam ini adalah seperti malam-malam biasa je la. 
(macam haram betul)

Ok lah! 
aku tak ada mood.
choii.
(mencarut mencarut mencarut!)

esok nak pegi kl, nak jumpa aunty, uncle & kazen mazen aku.
Gonna have a better weekend this time, instead terperap dalam bilik.
Yeay!

Bai,
aku chow
♥arabella♥

opsss! nak edir sket!
finally!!!!
aku dapat tengok eclipse!!! Yeay!!!
A big yeay!! horay!!

nah amek kau gambar yang aku sempat captured tadi.




ok, happy!
♥arabella♥


Underpinning MAKES Me Under-PENING!

What else a student should do rather than sucks up the knowledge and vomit out the assignments?
Watching movies? -- A big NO for that.
Dating? --Big big NEVER for a single woman like me.
Eating? -- I'm not in a diet and of course I EAT a lot, so don't worry about that.

I have an assignments regarding my ConsTech subject where I have to find a case study about underpinning.
So I asked Mr Google's help, and horay! I found it! Thank thank thank you Mr. Google!
*ilebiu*

Finding the sources are not that difficult because there is internet but what make it becomes worst is, I got a headache to proceed with the sources.

I wanna search for something, but I found something else. OH Gosh!

I really wanna tell my lecturer, please make me live happily! No assignments, please. There are many tests that I have to be focused on.

Well, thanks to my group-mate, Aini. You choose the topic - Underpinning, and now, I am the one that under-PENING! And maybe it will happen to you too! HAHA.

xoxo, 
♥arabella♥

Ombak Rindu Part 2

Aritu dah buat post title Ombak Rindu, kali ni buat la Ombak Rindu Part 2 pulak la. HOHO.

Sesungguhnya saya dengan rendah hati menyatakan post ini memang dah lapuk dan berkulat kerana u ols mungkin dah tengok sendiri filem Ombak Rindu ni kat pawagam. 

Nak wat macam mana, I busy sangat sampai nak type HI kat blog ni pun payah. Phewww.
Tapi dalam ke-busy-an iteww, saya sempat gak layan citer Gossip Girl! Haha.

Personally, filem Ombak Rindu ni memang best. Tempat best-best belaka. Cuma ada diantara scene yang penting dalam novel, dorang tak lakonkan.

Pemilihan pelakon memang I kurang minat. I lebih prefer kalau watak Izzah itu diberi pada Fazura @ Sari Yanti @ Rita Rudaini. Sebab dorang ni mempunyai accent kampung yang bagus. Maya Karin tak sesuai sebab accent dia memang out giler and muka dia memang nampak tua. Sorry Maya.

Kalau Rita Rudaini diberi peluang, maybe filem ni lebih meletup sebab kombinasi Rita & Aaron memang mantap!

Then, I rasa watak Lisa Surihani tu kalau diberi pada Julia Ziegler, maybe lebih sesuai. Overall, Aaron Azia a.k.a abang long, memang TERBAIK! I cried when he cried. *fullstop*

Ape ape pun, bagi korang yang belom tengok lagi, sila la melangkah ke panggung wayang terdekat. Rugi gak la kalau tak tengok. Sokong filem Malaysia.

Itu je la kot.
Bai!
♥arabella♥

Monday, 5 December 2011

Sorry

Hi!
Sorry for ignoring you and this blog.

I AM VERY BUSY.
that's all.
Sorry a bunch!

I miss you all.
Seriously.

There are many stories that I wanna share, I wanna tell and I wanna say. 
But the tests+ assignments are really made my headache come to the maximum.

Will catch up with all of you later.
Love ya,

xoxo,
♥arabella♥

Friday, 2 December 2011

Finalist For AJL-26

Baru selesai menonton Muzik Muzik Separuh Akhir minggu terakhir dah kita sudah tahu siapa finalis-finalis AJL ke 26.

Before I show you the list, I would like to comment about the performances tonight.

I start with Suhaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet and the song is Kalau Berpacaran. This is one of the best duo/trio nowadays. The lyric of the song is full with some good messages to the teenagers & youth. I love to see the combination between Ana and Suhaimi. Ana, a young generation and Suhaimi, a senior singer. Their performance tonight was a simple one and I admit, less is more. I love Ana's dress (or maybe I can call it a modern transformation of a typical baju kurung)

Yuna - One of the great female singer in Malaysia. The winner for The Most Popular Female Singer in ABP last year (a new winner after the award belong to Siti Nurhaliza for 12 years). Yuna seems very comfortable with the music arrangements and the audience. She can make her audience concentrate with her performance from the start to the end (include me). I love the song, Penakut. Deep meaning. Good job Yuna!

Jaclyn Victor - I can say Jac is the love bird of Malaysia. She has her own style (especially when she drag the microphone a little far from her mouth). Singing the song Sedetik Lebih (original singer is Anuar Zain but he refuses to took part in AJL, so his place was replaced by the gorgeous Jac) Jac really made the song more than a lovely song. Her performance tonight was a superstar and superb. I love her black dress.

Shiha - The first runner up for Mentor this year. She was so beautiful tonight. I love her red dress (damn seriously). Her performance was not that good if compared to the one she had in final concert for Mentor. Maybe tonight she was singing by using the karaoke version and that is why her voice was very typical and studio version.

Sixth Sense - They performed twice tonight. Their songs were Menyesal & Cinta Matiku. I do not put my heart in their performance because it was just like a stereotype performance to the other band. Wearing a dark costume does not really make them like slow rock / rock-ballad band at all. (oh, please do not choose black costume. Every time I watched a band do a performance, they will wear a black shirt, jacket and all in black. Seriously, it sucks. I know you are a man, but can you choose another dark colour please?) The voice was not that really bad and the music also goes well. Maybe the songs was not that attractive to the judges.

Salma - The winner of Mentor. Her performance tonight was over-did. She hit every high note but it doesn't goes well. I do not know where is the problem. Maybe she was too confident with her high note. Her voice is superb, as usual. She should reduce 'screaming'.

Faizal Tahir - A better performance since his performance that I watched in Anugerah Planet Muzik few months ago. There was a little bit pitching mistake especially at the beginning of the chorus. But he catch the right pitching of the chorus when he reached the bridge. I saw he adjusted something at his ears when he was sitting on the stage (I don't know the name, but the function of that thing is to ensure that the singer hear the music clearly and they can get the right note). And after he adjusted it, he can hit the right note. So, maybe he can't hear the music very well before that. Good job Faizal. You manage to solve the problem.

That are my comments about the performance tonight. I'm not that professional in music. I just want to share my opinion.

So, ad I promised before, here's the list of 12 finalis for AJL.
Yuna - Penakut & Gadis Semasa
Ana Raffali, Suhaimi & Altimet - Kalau Berpacaran
Jaclyn Victor - Sedetik Lebih
Faizal Tahir - Karma
Hafiz - Awan Nano
Najwa Latif - Cinta Muka Buku
Project Pistol - Wanita Seluruh Dunia
3 Suara - Beribu Sesalan
Alyah - Kisah Hati
Monoloque & Atilia - Kekanda Adinda
Aizat - Sungai Lui

Satisfy?
by the way, the date for AJL is 29th January 2012.
Do not forget to leave your comment.
Thanks!

xoxo,
♥arabella♥

Thursday, 1 December 2011

Finally I Got This : Kau Laksana Bulan

Saya pernah demam drama Kau Laksana Bulan dan drama itu telah membuatkan saya fall in love pada Zulhuzaimy.

Drama itu telah diadaptasikan dari sebuah novel iaitu Kau Laksana Bulan karya Aina Emir.

Saya bukanlah kaki novel yang kaw kaw punya, tapi banyak novel yang saya baca dan saya ada koleksi novel saya yang tersendiri. (Opss, ok ok, mak I yang punya. Haha)

Tapi ini adalah first time saya berusaha untuk menebalkan muka diri sendiri untuk menempah buku ini secara eksklusif di MPH Bookstore. Cewah! Oleh kerana buku ni dah out of stok di MPH SACC Mall, so depa terpaksa call MPH Sunway untuk dapatkan buku ni and cuma ada SATU naskhah saja lagi yang ada. And it was my luck!

Setelah beberapa minggu saya tunggu and finally, buku ini sampai juga di tangan saya. So dengan bangganya saya "menjemput" buku ini di MPH Bookstore di SACC Mall petang tadi. (sanggup you, walaupun esok ada test and I tak abis study lagi)

So, melayang la RM 19.90 saya. Tapi tak ape, duit boleh dicari, tapi buku ini sangat bermakna. (Perghh, ayat redha ni)

Jadi, lepas ini saya akan menelaah buku ini, tetapi setelah segala tests+assignments+presentations saya dah selesai.

To Firas Ali & Adrianna, I will meet you in few weeks later! Can't wait.

Lepas balik dari MPH, saya and kawan yang kita suka, Ina pun terus melantak Cheesy Ultimate 7.

Akhirnya milikku!



Oh Firas Ali!

ok, itu je.
♥arabella♥

Majlis Anugerah Dekan

Tak terlambat sekiranya nak ucap CONGRATULATIONS kat semua kawan kawan yang kita suka kerana usaha gigih mereka dan kejayaan mereka mendapatkan pointer yang terbaik pada semester lepas.

This semester ayuh kita semua-semuanya kerja kuat lagi. *tapi kemalasan aku menyala nyala*

Dengan bertemakan Aku Orang Kampung (Oh my, skema betul), majlis makan malam tadi agak meriah sebab rata-rata student tak mengikut tema. Hewhewhew. (Yela, mana ada masa nak cari baju opah dan kain batik ala-ala perempuan melayu terakhir)

Makanan untuk malam tadi memang mengikut tema. (Kesian la kat korang yang tak suka makanan kampung). Aku memang hepi giler sebab ada PETAI kegemaranku iteww. (Lepas ni memang bau petai la wei!) Jadi, dengan rasminya saya melantak sepuas-puasnya pada malam ini. (Nasib baik pak arab yang duduk kat meja belakang tu tak menepati citarasa hati, so takyah nak kontrol lebih ok. Haha)

Lepas dapat sijil, kitaorang ambik gambar and blah. Esok ada test yang oiii. Kena balik awal.

Saya sangat suka dengan souvenirs yang ada dalam goodie bag tadi. Haha. Memang cute kerana ada.....
agak-agak ada jin tak dalam ni? Haha.
Kalau ada, saya nak jin yang seperti di bawah ini...
Tadaa!
Haha!

Antara makanan yang saya sempat captured adalah
Aku tak paham why dorang serve ini sebagai "biskut" di atas meja tapi tak ada air? Tak ke tercekik badak seperti aku nak makan benda ini??



So, marilah enjoy melihat gambar kami pulak!

From left : Ismah, Yatie, Hanan, Shaz, Do, Alia, Ma

From left : Ruzli, Simon, Ira, Nazurah, Rafzaina, Acong, Syafiq, Anderson

Kami semua semuanya.

Gambar ini "terpaksa" di upload dalam belog ini atas permintaan encik Bachik.

Arau??

My classmates. Ada dua orang lagi tertinggal. Dorang balik awal. Huhu

EC2205T
(Ops! Aku paling rendah dan gemok! Cabut lari!! Bai!)

Gadis perasan cantik! Haha.

Okae, itu aje.
Hope to meet you again. 
♥arabella♥