Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Friday, 11 November 2011

Sawadikap Thailand!

Sawadikap. #dua belah tangan bersatu and tunduk macam orang Thai#
Mood untuk post kali ni adalah Thailand.

Saya telah berada di Thailand (Golok) untuk 3 hari dua malam. This is my first time ever melangkah ke luar negara. Memang pengalaman yang menakjubkan. #mulut ternganga, mata kelipkelip#

Walaupun hanya di sempadan, tapi saya dapat merasa betapa BEST BEST BEST nya di Thailand. *rasa macam nak keja kat Thai pulak*

Naik sampan di Sungai Golok. Memang best. Lama tak naik sampan. Lepas tu naik moto yang ada bakul besi tu *tak tahu nama dia*. Then makan SEPUAS-PUASNYA SAMPAI PECAH PERUT. Pedas tak pedas tu kita tolak ketepi. Yang penting, kenyang! HAHA.

Makanan memang SUPER DUPER best. Lokchin di Siam memang best. #Korang patut cuba# Then saya makan banyak lagi makanan Siam yang tak ada di Malaysia. Perghh, memang puas hati la percutian kali ni. Sangat mantap.

Cara kehidupan di Golok tak jauh beza dari kita di Malaysia. Yang nampak bezanya adalah pengangkutan yang dorang guna. Di Golok, majoritinya mereka naik motosikal. Bukan hanya dua orang, tapi boleh sampai tiga, empat orang naik 1 motosikal. And tak payah pakai HELMET! Tentera & polis ada dimana-mana tapi mereka tak kena saman pun. Perghh, hebat? Amacam korang, ada bran? Even budah yang umur 9-10 tahun pun dah pandai bawa motosikal. #kalah saya#

Saya sempat melihat dan merasa Loy Krathon Festival. Sangat best. #berapa kali nak type best ni#
Tentang Loy Krathon Festival, kita share dalam next post lah, Boley?
#boleh, lah boleh#

Ok, itu saja untuk kali ni.
Enjoy some pics before you go.
saya naik moto yang ada bakul besi.


Somtam! #memang pedas#

amacam, setail tak? HAHA

Naik bertiga pun ada. #sorry, gambar kabur. Laju beb#

Kalau berani, cuba sos ini!

Lokchin. Memang best. 20sen je satu cucuk.

Harus la ada gambar diva. Haha.

More photos kat FB saya. So, kawan-kawan yang kita suka, sila view di Fb saya ye. =)
Ok, tu je. Bai
♥arabella♥


No comments:

Post a Comment