Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Tuesday, 15 November 2011

Air Dimana Kau Air?

Hi kamu!

Semalam hari Isnin, my class starts at 10.30 am. So, bagi seorang yang sangat CINTA PADA TIDUR, masa untuk bangun adalah 9.30 am.

Bila saya berjalan menuju ke tandas terdekat, saya lihat tandas tu sunyi je. Tak ada orang langsung. Perghh, ni yang BEST ni. Tak payah rebut-rebut nak mandi.

So, I terus la masuk kat dalam bilik shower. Bila I pulas tombol shower tu, OH MY GOD! AIR TAK ADE! Macam mana nak mandi ni?
#hati risau dan melompat-lompat ala-ala Mr. Bean#



Saya turun naik tingkat 4 and 2 (bilik saya di tingkat 3), saya pusing satu blok untuk mencari setitik air, TAPI SAYA TAK BERJUMPA TANDAS YANG ADA AIR.



Jadi, apa yang saya perlu buat?

Nasib baik pengalaman banjir di Arau semasa final semester dulu-dulu telah banyak mengajar saya macam mana nak survive untuk mandi dengan menggunakan kuantiti air yang sedikit.

Saya mandi dengan AIR MASAK. I repeat, AIR MASAK. Perghh, kau ada? Kau pernah?
#nasib baik hari sebelum tu saya terfikir untuk masak air, kalau tak, NASIB LAAAA#

Akhirnya dapat juga attend kelas dengan muka yang separa gembira. Balik dari kelas, terus bergegas-gegas balik kolej dan finally, dah ada air. So, apa lagi, MANDI LA! Haha.

Happy!!

p/s: teringat masa di Matriks Labuan dulu. Bekalan air tak ada sampai sebulan. Mak aii. Memang naya betul la. Kena mandi air tangki. Tu pun kena jimat-jimat. Hampehhhh...

xoxo,
♥arabella♥

No comments:

Post a Comment