Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Friday, 21 October 2011

Bertambah STRESS!!

Hi korang! Korang korang korang!
comel kan bulu bulu tu?

 Yang baju biru, yang baju putih, yang baju kuning (Syikin of course..Gedik sgt nak sebut nama!), dan yang tak pakai baju! Haha!!
Saya nak ucapkan selamat hari Khamis untuk korang-korang yang membaca blog saya ni.

Seriously, at first I supposed to finish typing this post when I was in my MATLAB class. But due to the undesirable condition *wah, cik arabella dah pandai berkata-kata. HAHA!*, saya terpaksa save this post as a draft je. Lagipun, quiz MATLAB lebih penting kan? *mata kelip kelip*

Done with the quiz. YEAY! Walaupun buat cuma sekerat. Tapi at least saya ada effort untuk siapkan quiz itu. *mata kelip kelip lagi* And the best part is, I was the one who keluar paling last dari kelas. *Ok ok, Ina @ Aini yang ter'last' sekali. Hewhewhew* Once in a blue moon tau kitaorang keluar paling lambat. Biasanya, datang kelas paling LAMBAT, keluar kelas paling AWAL. Amacam, ada bran nak challenge kitaorang? Hewhewhew.

So, sekarang saya nak cerita pasal activity malam pulak. Jeng jeng jeng. Oleh kerana keinginan untuk mendapat kolej untuk semester depan membuak buak, jadi semester ini saya dan kawan kawan yang kita suka telah bertungkus lumus untuk mengumpul seberapa banyak kupon aktiviti yang boleh kitaorang attend. Tak kisah la, solat berjemaah ke *saya tak termasuk ye*, makan free ke *OH ini harus pergi!*, ceramah panjang lebar ke, and even jadi Zoo Volunteers pun kitaorang nak pegi. tapi tak dapat. penyertaan terhad. *Grrr*. So, malam ini saya telah menghadiri sebuah talk mengenai STRESS!

Saya tak nak cerita pasal talk itu. Tapi yang saya nak cerita adalah input yang saya dapat dari talk itu. Ingatkan bila datang dengar talk macam tu, saya boleh reduce tahap stress saya. Tapi apa yang berlaku adalah sebaliknya. keluar je pintu lecture hall itu, saya menjadi semakin STRESS!!!

Kenapa?
Ceritanya begini. *Jom mari baca dan dengar cerita Mak Jah!!*
Ceramah itu dibuat oleh Persatuan PEERS. *Korang jangan tanya apa itu PEERS, because I pun tak tahu*. So ceramah ini telah dijadikan sebagai satu aktiviti untuk Kemahiran Insaniah. Setiap pelajar yang hadir mesti menghantar buku kehadiran Kemahiran Insaniah supaya dapat cop PEERS itu. Nak dipendekkan cerita, bila dah beratus-ratus orang datang dengar talk itu, memang berlambak-lambak la buku Kemahiran Insaniah tu kan. So, bila dah banyak, of course la orang berebut-rebut bila nak ambik buku diaorang.

Saya tidak berapa puas hati dengan cara dorang distribute buku tu balik kepada kita. Memang systematic bila mereka susun buku ikut nama, tapi memang macam HARAM bila, diaorang pass je buku tu kat siapa-siapa je. Contonhya ada sepuluh buku yang pemiliknya start dengan nama N. So buku tu akan di passing-passing pada beratus-ratus orang yang namanya start dengan N. Kalau you bernasib baik, you akan jumpa buku you. Kalau tak, bye bye je la kat buku tu. And sampai masanya I fade-up, and saya rasa nak jerit and tolak je siapa-siapa yang berada kat depan saya. Tak termasuk lagi dengan manusia-manusia yang halang jalan. Menyampah betul. 'Kalau nama ko tak ade kat timbunan buku tu, get lost dari barisan tu. Ni tak, nak jugak menempak kat barisan tu and buat muka noob. Memang geram giler!'

lebih kurang macam ini lah rupa saya! HAHA!


Whooh! Lepas satu beban. Haha. Owh, ya, tadi ada bebudak tu jual chocolate, harga murah giler. So,saya grab chocolate yang paling besar hanya dengan harga 3 ringgit je. *Kalau dah hippo tu, mesti la amik saiz yang besar, tak gitu? HAHA!*

Ok lah, panjang berjela cerita hari ni.
Itu je.
Bai!
♥arabella♥

No comments:

Post a Comment