Saturday, 1 October 2011

Ayam Penyet AP Berasap!

Hai hai hai!

Saya baru je balik dari restoran Ayam Penyet AP Seksyen 7. I'm having my dinner with kawan kawan yang saya suka, Syikin, Aini, Ina & Jahizah. At first kiteorang ada tea time kat Tutti Frutti. =). Dah lama mengidam TF kan. 4 bulan cuti. Terasa nak makan yogurt pulak. Dan hasil nya, Tadaa! Melayang Rm 13 untuk a cup of Tutti Frutti. Amek kau Belle! *Dang* . Ha, tu la, selera macam gajah lagi! Tapi hati puas! =). Hari ni letak topping banyak-banyak giler. Haha. Ada almond, white choc+choc chip, colourful "chocolate" rice, "benda bulat-bulat macam mata ikan", marshmallow & Hershey Syrup. Nah! Betul - betul selera gajah! Hari ni I try Green Apple & Red Lover ( I pun dah lupa la) flavour. Yang Green Apple tu memang sedap. Masam-masam cukup rasa. Yang Red Lover bla bla bla tu, manis sikit. 



Harga utk yogurt ni is RM 5.30 per 100 gram. Mahal? Agak la, tapi nasihat saya, berpada-pada la bila anda menarik picu yogurt itu. Hehe. Takut terlebih pulak. Hehe. Topping ada macam-macam. Suka hati anda nak pilih yang mana satu yang anda suka. =)

Nyum nyum!

Ada banyak lagi topping, tapi gambar ni je I dapat jumpa. Wehewhewhew =)

Lepas itu kami berjalan-jalan and singgah dinner kat Ayam Penyet AP. I order Empal Penyet a.k.a Daging Penyet. Kenapa "penyet"? I pun tak tahu. Yang penting itu makanan Jawa. Wak Jowo ya? Dan hasilnya, perghh, SANGAT PEDAS! Sumpah I tak pergi makan kat situ lagi! * Bai Bai abang waiter!* Ada macam-macam menu Jawa and Minang kat situ. Pendek kata itu macam kedai Indonesia lah! Siap ngan background music lagu Endang S Taurina yo! Rasa nak karok pulak! Haha!

Daging tu sedap, not bad. Size pun besar, worth buying, worth your money, tapi tak worth eating. Sebab, nasi tak habis, cili pun tak habis, sebab super duper pedas. Siapa yang suka makan pedas-pedas tu, sila lah membuat tempahan kat Ayam Penyet. =). Saya nak tengok sapa yang menang! Haha.

Empal Penyet. =)

Dan reaksi saya??
Sebijik macam muka budak ini! Cuma tambah hingus meleleh je! Haha!!


So, bagi you all yang rasa-rasa nak merasa makanan kat Ayam Penyet tu, sila lah click kat link ni. I siap bagi you all link website tau! Hehe. *Abang waiter tu mesti bagi I makan free sebab I tolong promote kedai dorang!*

Okae, sila click sini!! ---> Ini Ayam Penyet Punyerr! & Ini Tutti Frutti!

So, sila lah rajin click link itu ye! =). Tapi ini bukan paksaan. Cuma sebagai info je. Hehe.

Okae la, I nak pegi mandi. Haha. *Teringin nak pegi sauna*

p/s: Esok nak jogging tak kat Tasik Shah Alam? Phew hewhewhew..

Okae, Bai
xoxo
♥arabella♥
Pesan untuk diri sendiri: Tahniah, anda berjaya melupakan si dia yang cuba memainkan perasaan anda. Saya bagi 5 bintang untuk anda!
Reaksi: Melompat-lompat macam budak dapat gula-gula.
Amarah: Padan muka kau lelaki!

2 comments:

  1. pheww...tutti frutti suite my taste!
    ~kendo kiut comey dooh

    ReplyDelete