Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Wednesday, 21 September 2011

Selipar Jepun

Hello! Korang happy tak hari ini? Saya half happy. cehh!

Today, my day starts at 10 am. Why? Because I have the meeting with my Dean, *Sorry, I don't know his name. Pheww, pity me* After the 15 minutes meeting, * it's really boring! And thanks God, it only takes my 15 minutes*, Syikin, Aini and me went to PKNS Complex. Syikin nak hantar pos express to her sister. And I amik peluang tu untuk topup my ASB punya account. Tak banyak, tapi saya rasa berpuas hati. Akhirnya saya mampu menabung di dalam ASB saya setelah beberapa tahun tak menabung. Happy! Yeay! 

Right after that, we went to McD. I ate Mc Chicken medium set & Bubur Ayam Mcd. Syikin ate Ayam Goreng Mcd & porridge. Aini ate GCB & porridge. Wah! Semua makan Bubur Ayam McD yea? Seriously, bubur itu memang sedap. Thumbs up! Terima kasih la kepada akak-akak, abang-abang yang kerja di McD kerana masak bubur yang sangat sedap itu.

Setelah semuanya kenyang dan terlampau kenyang *haha* kitaorang pun sedia nak gerak ke Plaza Alam Sentral or the famous name, PAS. Bukan parti pembangkang tu ye. Opss, no politic okae. =). But pity us, hari tiba-tiba hujan dengan lebatnya. So, port yang paling best untuk menunggu hujan reda ialah kedai Bata! Taraa!! Tapi hujan tak juga reda. So, Aini cakap better dia and Syikin pergi sembahyang dulu. Lagipun waktu Zohor dah masuk. So, kitaorang pergi la kat surau kat PKNS tu. 

Dalam surau, kitaorang jumpa seorang wanita muda and her baby boy. Baby itu sangat kiut ye kawan-kawan. Kulit cerah, and of course la kulit yang takde jerawat. haha. I tanya the mother siapa nama anak dia. She said, his name is Mukhriz Azam. I tak tahu la ejaan nama betul. Biasa la sekarang ni, ejaan nama budak tak serupa dengan cara sebutan. So then I tanya berapa umur budak tu, berapa tahun. And she said anak dia baru je 6 bulan. I senyum je. Kantoi pulak tak tahu nak menilai umur budak. haha. I'm not that expert in guessing a baby's age. Tapi yang I perasan pada awal-awal kitaorang masuk surau tu tadi, budak tu tak pandai jalan lagi. So, memang sah-sah la budak tu tak sampai setahun lagi. Adoi, bengong tul aku neh! Haha. Tapi babe, badan budak tu besar wei. Chubby! Sebab tu la I kata budak tu setahun lebih. Hehe. And the woman sangat penyayang. Owh, pada masa tu I dreaming nak jadi a mother. Uwekk! Haha!

Okae, finish with the baby's story. After that kitaorang redah juga hujan renyai-renyai pergi PAS. Amboi, saya tak sedar diri pulak yang saya ni sakit. Huhu. Sangat terkejut bila tengok jalan depan SACC Mall tu dah banjir. Owh, very poor drainage. Hujan tak sampai sejam dah banjir. So saya dengan berat hatinya terpaksa menyeret sandal Vincci kesayangan saya yang saya beli beberapa bulan yang lalu ke dalam air hujan itu! Oh holy shit! Hati sangat sedih!

Setibanya di PAS, kitaorang pergi The Store. Aini and Syikin bought themselves a long Lady Like jeans. I tak beli apa-apa because I dah melantak abis beli velvet jeans kat FOS Sunway hari tu. Walaupun saya teringin sangat nak beli jeans from Braps itu tadi, tapi terpaksa juga menghalang niat di hati. So, finally saya dah lupa tentang jeang itu. Yeay! Happy! 

After that, kitaorang pergi kat level  4 and bought Kaspersky Antivirus. MYR88 for three user for 1 year. Mahal? Agak mahal. Abang cashier tu tak nak kurang. Mengada betul! Then Aini pulak pergi format handphone dia. So sementara tunggu handphone Aini siap, I gedik gedik la beli selipar jepun. Saja je nak wat habiskan 15 ringgit. Ciss. Tak berapa best, sebab selipar yang I nak tu I tak beli sebab mahal sangat. Cehh, padahal beza 5 ringgit je. Tapi boleh la sekadar untuk suka-suka nak pakai. *Memang menghabiskan duit betul*

After semuanya selesai, we all balik la ke UiTM tercinta. Yeah! Naik ape? Naik Bas Rapis lerr. Bit sana, Bit sini! Bit Bit Bit!

So, now dah ada kat kolej. Baju pun dah disumbat ke dalam mesin basuh and tengah tunggu baju mengering. Malam ni, for dinner cuma bread and peanut butter je la okae? Sila jangan banyak songeh! Nak jalan ke DC malas! Haha.

My room mate, Pipah, dah keluar. I don't know where. So, the room is officially mine once again. Hehe.

So people, that's all for today. Kalau I rajin lewat malam nanti I update lagi. Kalau malas, kita jumpa esok je la okae!

Bai!
love u,
xoxo
♥arabella♥

No comments:

Post a Comment