Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Monday, 26 September 2011

Bini Biniku Gangster

Hello there people!! Cehh, happy gilerr bunyi ayat. Haha.

Okae, today was fun and I'm very happy. Sangat happy. Today Syikin, Aini and me went to TGV Bukit Raja and we watched Bini Biniku Gangster. Heronya? Siapa lagi kalau bukan Sam! Our fav. Cehh. Promote lebih.

Cerita yang klise dengan filem Kongsi. Cuma ni pasai gengster wanita pulak. Amacam? Thrill tak? Haha. By the way, Yana Samsuddin memang cute and lawa dalam filem ni. Sangan sweet watak dia. And our Sam, biasa la. Lakonan dia memang tak pernah merugikan wang ringgit anda. Watak Sam sebagai Herry @ Hairi. Dia seorang yang nerd dan noob. Selalu dibuli oleh si badak gemuk Mat Saja. Tapi by the end, Herry ni adalah anak ketua gangster. Perghh, kiranya ni macam sekuel watak dia dari filem Kongsi la, Tumulak. Siap ada dialog "cubit sikit, jerit serupa pondey". Perghh, memang lawak.

Riuh satu cinema gelak tengok gelagat manja bongok Sam. Geli pun ada, Lawak memang ada! Haha. Overall, memang lawak. Lakonan Intan Ladyana sebagai Rianna, not bad jugak. Cuma dia kena banyak praktis dalam bab-bab kuntau ni. Kalay Yana, memang superb. Gerakan sharp and fantastic. Tapi, tak apa, ini first try Intan dalam filem genre macam ni. Thumbs up for her and Yana. Tahniah!!

Overall preview--> Best, superb and lawak. Maybe kalau orang yang over critism, maybe mereka tak suka kot cerita ini sebab jalan cerita dia memang tak ubah seperti Kongsi ( I mean the story line about gangster & so on). Tapi kalau storyline about family, suami & isteri, memang lain dari yang lain la. 

So, jangan fikir banyak-banyak. Korang tak rugi sesen pun kalau pegi tengok filem ni. Kalau tak nak rugi, pegi je weekdays. Tiket murah. Hehe. Okae, so selamat menonton.

Further info about this film, Goggle je. Hehe. Thanks encik Google!

Bai!

Love,
♥arabella♥xoxo

No comments:

Post a Comment