Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Tuesday, 27 September 2011

Bila Saya Kata Saya Rindu

Hello korang semua! Sehat tak hari ni? Saya sehat. Baru lepas melantak chocolate waffle yang dibeli di Dataran Cendekia. Komen saya tentang waffle itu? Best sebab banyak chocolate. Abang tu tak kedekut nak bagi inti banyak. Thank you Abang Waffle. Amik ko, aku buat nama macam tu kat ko. Hehe. Tapi, the bad about this waffle is the taste of the waffle cake. Macam ada sesuatu yang tak kena. Macam ada rasa pelik la. =(. So, mood nak makan pun agak kureng. Rasa macam ada letak cuka. Eww, ada ke orang letak cuka kalau nak buat waffle. So, the conclusion is, saya rindu pada waffle yang kakak yang tak macam kakak tu buat last sem. Sem ini saya tak nampak pulak dia jual waffle. Kakak manis oh kakak manis, anda dimana? Saya rindu waffle awak! Grrr. Oh ya, hari ini saya makan waffle Gardenia. Waffle lagi! Hari ini memang hari waffle lah! Thanks to Ina. Makasey sangat! Semalam cari waffle tu, tapi tak ade. Tapi hari ini tetiba Ina tolong belikan pulak. Wehehew, bestnya. So, pagi tadi saya breakfast dengan makan waffle Gardenia yang beperisa Blueberry. Chewah!

Okae next, hari ni I went to the ERCAD Talk. ERCAD is a software, similar to AutoCAD and Orion and other Civil Engineering design software. Tapi what makes this software so special is, ianya dibuat oleh orang Malaysia! Yeay! Happy giler! Bangga! Haha. It was design/created by a responsible team in UTM Skudai and they collaborate with one of Perak big company, sorry, I forgot the name. Then, bla,bla,bla and so on. I pun tak dengar sangat, sebab duduk kat tempat yang paling belakang. Tapi the input yang I dapat hari ni ialah, I love this software. I memang tak tahu nak guna AutoCAD, and I really stupid in this design software. But when I heard this talk this morning, tetiba I suka pulak dengan software yang macam ini. It seems sangat easy and easy to understand. Seriously. Rugi kalau tak datang. * Tambah-tambah lagi ada beberapa orang Masters student from UTM yang in this team datang. Perghh, hensem-hensem* Cehh. Haha.

Done with the talk. So let's talk about classes that I attended today. Haha. =). First, Geotechnique class. Seems to be OK but not so OK. I don't really love Soil and Geo-technical   subject. But ok la, lecturer tu agak best and I can adapt the environment and I understand apa yang dia cakap. So, clap my own hand. Haha. Then petang tadi ada Reinforced Concrete Design class. Perghh, kelas ini memang kelas berani mati. Siapa yang berani je masuk kelas ni. This is the third week and I still cannot adapt the surrounding. I cannot adapt the teaching and learning process with my dear lecturer. Kenapa, kenapa, kenapa? Kalau masa diploma dulu, Design is one of my favourite subject. So, kenapa sekarang ianya macam susah?? Oh, tertanya-tanya!Ok, my last class, English class. Err? Macam noob kan kalau umur 23 tahun tapi masih attend English class. Haha. It's all about Public Speaking! Benda yang I hate the most. Hamek kau!! Dang! Banyak benda la nak kena buat. Hari ni balik dengan hati yang sebal. Nak kena cati topic untuk individual Public Speaking pulak. Alahai. Tapi nak buat macam mana kan. Terpaksa amik subject ni. Tahan je la. Madam Ananda, please be good to me, yea? =)

Owh, feel relief bila dah cerita pasal kelas yang pack itu. So sekarang I tengah layan Facebook. Nak load game pun lembab. Adoi. Apa punya standard la wireless ini! Itu la, kalau barang free, service pun tahap free juga! Broadband? Ha itu satu lagi. Berbayar tapi macam haram je connection. Grrr, tengah marah ni! Hot!

Okae lah people. Thanks to read my mumbling stories. Thank you! Thank you! I love you all. 

Sampai ketemu lagi di lain post. Okae!

p/s: Apa kena mengena post title ngan story saya hari ini? Ada kena mengena. Hehe =). 

--> Saya tengah rindu pada my family, my cat and my future Firas Ali. Sekarang ini saya tengah dalam mood nak cari seseorang yang bernama Firas Ali dan berwajah macam Zulhuzaimy. Amboi amboi amboi. Gedik betul! Haha. 

Okae lah, stop merepek. 

bai!
xoxo, 
♥arabella♥

No comments:

Post a Comment