Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Friday, 26 August 2011

takde cerita, tapi nak cerita

What's up you all! Aww, gegedik nye perangai. Awal-awal dah gedik. haha. Nak tanya kabar je pun.

Hari ni takde cerita, tapi nak cerita. Hari ini hari Jumaat, semua tahu tu kan. Apa yang sangat best tentang hari Jumaat ni? Kalau masa sekolah dulu-dulu, hari Jumaat la yang ditunggu-tunggu. Kelas abis awal, Lepas tu boleh produce tahi mata lama-lama before prep petang. Kalau tak cukup, boleh sambung lagi kilang tahi mata tu masa prep nanti. Balik prep boley tido lagi. haha.



Bagi yang beragama Islam, hari ni adalah hari berpuasa yang ke 26. Tak lama lagi nak Raya. So, of course la besok, Sabtu, you all pergi shooping kan? For the government servant, you all dah dapat bonus Raya. Parents aku pun tumpang dapat bonus. Yeay! Tapi aku tak boley mintak banyak-banyak sebab ari tu dah bayar yuran UiTM. Huhu. 

Bercakap pasal shopping raya ni, confirm-confirm lah tempat shopping yang terhangat di KL tu penuh dan sesak, Jalan Tar sudah semestinya. Bagi yang tak hantar kain kat tailor, korang beli yang pasang siap je la ye. Yang pasang siap pun not bad la ey. Siap ada labuci-labuci dan manik-manik lagi. Sekarang ni ramai remaja *opss correction, KITA yang remaja,lebih prefer yang pasang siap*. Why? Sebab, baju yang dah siap tu lebih banyak variasi and more fashionable. Besides, ada yang jauh lebih murah dari yang kita hantar kat tailor. Just pick what style that you want, then search for your size, pick your fav colour, and if it suits you, go to the counter and pay. Check! Shopping is done! Kalau hantar kat tailor, kena tunggu lama-lama, and sometimes hasilnya tak menepati citarasa yang kita inginkan. Oh ya, kalau korang rasa nak something new, korang try ushar blog Hanis Zalikha <--- just click the name. Kenapa saya promote blog dia? Because now, Hanis ada buat some bidding session with her followers and semua orang. Dia nak jual some of her collection. Semuanya lawa-lawa ye. I tak boleh bid, sebab her size tak muat dengan saya. haha. But bagi yang rasa size dia seperti Hanis, you all boleh la try sekaki. 

Tu baru baju je. Kalau baju sepasang saja tak apa. Tapi kalau yang bajet diva nak baju 10 pasang untuk raya? Eww, membazir je. Last-last lepas raya, baju tu simpan je dalam cupboard. Next year, beli baru. Ohh, itu sangat membazir you all. Ok, heels come next! My suggestion, lebih baik pakai flat sandal je time Raya ni. Kenapa? Sebab, nanti kalau nak pergi beraya senang je. Tak perlu terjongket-jongket bontot tu nak jalan. Plus, you can reduce your heel pain. Kalau nak sempoi lagi, use your Japanese slipper. haha. Ey, Banana Peels pun kelas tau! Hari tu saya pergi Boulevard, saya tengok design Banana Peels lawa-lawa lah. Nanti nak beli satu lah!

Saya pernah tgk flat sandal mcm ni kat Shoe Obssesion, Sunway. The price, RM 49.90. Bad ey? Tapi, seriously, it is COMFORTABLE! sebab kat tapak tu mcm ada ruang udara. *eww apa aku cakap ni. yea, I'm bad in explaining something*


Baju done, kasut done, next, accessories. Tak kisah la untuk rambut ke, badan ke, make up ke, yang penting accessories tu will make you look more beautiful. Tapi tak payah la nak berat sangan rantai tu sampai lenguh leher nak tampung. Bagi yang bertudung, you all boleh la dapatkan tudung, pashmina, shawl or selendang yang style terbaru or yang ala-ala Hana Tajima---> Click Here!! tu di pasaran. Kalau malas sangat nak hayun kaki tu pergi jalan-jalan, korang boleh je tengok kat internet. Banyak sangat! Bagi yang free hair tu, make sure rambut korang nampak kemas dan cantik untuk Hari Raya ni. Bagi rambut yang bercabang tiga tu, korang cepat-cepat lah pergi saloon Chinta ke, saloon Amoi ke, korang trim la yang bercabang tu. hehe. Kalau sayang ngan cabang-cabang tu, korang pakai je tudung. Ha, kan sweet gitu. =)

the best place to have your Raya's shopping.

Kuih Raya

borong jangan tak borong! RM 10 je.


Kalau semuanya dah sedia, you all boleh la berpuasa dengan tenang dan beraya dengan hati yang gembira. Yeay! 

Nasihat saya, kalau shopping tu, berpada-pada la. Ye la, nanti lepas Raya tak kan takde nak guna duit kot, kan. So, shopping as much as you can afford but keep some for the other day.

jejari kontot,
♥arabella♥


No comments:

Post a Comment