Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Daisypath - Graduation

Tuesday, 9 August 2011

pria-pria idaman saya

Semua orang ada artis-artis yang mereka minat kan. Begitu juga saya. Saya minat ramai artis. Opss. Nak highlight sikit, artis lelaki ok. Semenjak cuti semester 4 bulan ni, saya banyak layan sinetron indonesia. dan saya jatuh cinta dengan pelakon-pelakon Indonesia. Kebanyakkan mereka sangat handsome. memang ada banyak beza dengan selebriti di Malaysia. Maybe sebab mereka ni ramai yang kacukkan kot. Artis Malaysia juga ada yang kacukkan, tetapi tak ada pulak yang handsome bagai nak rak. Tapi itu bukan apa yang saya nak share ngan korang semua. Dalam entry ni, saya nak share lelaki-lelaki Indonesia yang saya suka. Of course la mereka adalah pelakon sinetron yang saya minat...tehee! Are you ready??

First : Baim Wong 
Ok, Baim di tangga yang pertama ya. =). Saya mula kenal Baim di sinetron Benci Bilang Cinta. Ala, sinetron yang ala-ala Princess Hours tu. Mula-mula, macam tak handsome sangat, tapi bila lama-lama, saya rasa dia bertambah handsome pulak. Sekarang ni, dia tengah hot dengat sinetron Dewi di channel 141.


Second : Rionaldo Storkhorst
The second one is Rio! At first saya kenal beliau, saya tidak perasan yang dia handsome gilerr. Banyak sinetron dia yang saya follow, tapi saya tidak la terus jatuh cinta ngan dia. Tapi, sejak saya follow sinetron Safa dan Marwah, saya terus minat giler dengan Rio yang waktu itu membawa watak sebagai Ilham. kerenn banget!

Third ; Fedi Nuril
Ok, he is gorgeous. His name is Fedi Nuril. Dimana saya melihat dia? Of course la di dalam filem Ayat-Ayat Cinta. Fahri, ya Fahri. Fedi membawa watak Fahri dengan baik sekali. Saya suka cara dia berkomunikasi dan cara dia memandang seseorang. Dan saya tak sangka, Fedi adalah salah seorang anggota kumpulan Garasi. Wow! Siapa sangka ya, ahli group yang agak rancak muziknya, boleh melakonkan watak seorang student agama di Mesir. Well done Fedi!


Fourth : Andi Arsyil Rahman
Andi! Seperti Rio, saya pada mulanya tidak meminati Andi. Kerana watak Furqon yang dilakonkannya di dalam filem Ketika Cinta Bertasbih 1 & 2 itu bagi saya agak tidak menonjol. Lagipun mesti la orang akan lebih memberi perhatian kepada watak Kholidi yang sebagai Azzam tu kan. So, after filem KCB itu, saya follow sinetron sekuel KCB iaitu KCB Spesial Ramadhan. Disitu saya lihat Andi membawa watak Furqon dengan hebat. And guess what, I realize that he have such a nice smile! =)


Fifth : Dude Harlino
Seterusnya adalah Dude. Dari wikipedia, saya dapat tahu bahawa nama Dude ini beerti dua Disember/Desember. Dimana tanggal 2 Disember itu adalah tarikh lahirnya Dude. Dude adalah pelakon sinetron yang sangat famous di Indonesia. Saya mula meminati beliau ketika saya follow sinetron Cahaya. Tapi saya tidak suka pada pelakon wanita yang melakonkan watak Cahaya. huhu. And btw, saya dengar sekarang ni Dude tengah hot couple dengan Asmirandah. Cute!

Conclusion : dimana saya nak berjumpa kombinasi kelima-lima lelaki ini?

Ok, kalau mereka tidak berapa handsome di mata anda, ada saya kesah? Taste manusia kan lain-lain. hehehe

love and hate,
♥arabella♥

No comments:

Post a Comment